view member journals

 

Search All Journals

    
You searched for: Tag: Perjalanan 01
    mokhtarmd  63, Male, Malaysia - 11 entries
05
Mar 2010
9:37 PM +08
   

Perjalanan 01


Terasa nak menulis perjalanan aku dari mula mendapat pendidikan awal sehingga lah sekarang.

Singapore 1965-1970

SEKOLAH RENDAH TAHUN 1965 (DARJAH 1 HINGGA 6)
Aku mendapat pendidikan awal di Singapura. Sekolah rendah di Telok Kurau Primary School. Nama kawan aku yang masih aku ingat ialah Othman Sadli (favourite student cikgu 2nd. language). Mohsin darah keturunan arab kami panggil dia unta. Lim Ah Beng (paling selekeh tak pernah mandi bila pergi sekolah). Latif (Class Monitor. Selalu dapat no. 1 dalam kelas. Darjah 1). Jamal orang yg memperkenalkan girlfriendnya Noraini kepada aku. Baru aku sedar bahawa wujudnya Noraini disekolah aku. Sebenarnya Jamal main cop-cop jer .Noraini tak tau pun Jamal tu minat kat dia. Tapi I tell you, dalam ramai-ramai budak perempuan dialah yang paling menyerlah sekali. Dia punya uniform sekolah kemas masa tu pakai skirt dark blue baju sekolah putih. Rambut´┐Ż diikat ponytail mennyerlahkan kecantikan dia dengan matanya yang besar macam ikan mas. Selama ni aku tak perasan pun Noraini tu, aku sibuk dengan hal budak lelaki je. Lagi pun aku seorang pengawas sekolah mana ada masa.

Cikgu kelas yg masih aku ingat ialah Miss Tay Geok Mui. Cikgu darjah 5 & 6.

akan disambung

Add Comment:

Current Tags: Perjalanan 01

Add Tags:
To add multiple tags, please separate them with comma ( , )



Matches: 1